BASINDAN YAZILAR
İNTES Belgeli İşçi Seferberliği Başlattı / Erdoğan Süzer - MuhasebeTR

İNTES Belgeli İşçi Seferberliği Başlattı / Erdoğan Süzer

 Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), sektördeki işçilerin 10 yıl geçerli mesleki yeterlilik belgesine sahip olması için harekete geçti. Her bölgede sınav merkezleri açılacak.

Türkiye çapında seferberlik başlatan İNTES’in hazırladığı “Belgeni Al İşin Olsun” afişi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, valilikler, kaymakamlıklar, il ve ilçe belediyeleri, SGK ve İŞKUR teşkilatlarına dağıtıldı. Afişlerin sağlayacağı bilgilendirmeden sonra gelen talepleri değerlendirecek olan İNTES, her bölgede ‘sınav’ merkezleri açmayı hedefliyor.

Bütün imkanlar seferber ediliyor

İNTES’in başlattığı seferberlikle daha güvenilir inşaatlar yapılması amaçlanıyor. İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, “Bu seferberlikle sektörümüzde belgeli ve istihdam edilebilir iş gücünün artırılmasını hedefliyoruz. Bu hedef için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Sektörde ‘yetersiz ve belgesiz işçi kalmasın’ hedefi ile yola çıktıklarını ve bu amaçla İNTES Mesleki Yeterlilik Merkezi’ni (İNTESMYM) kurduklarını belirten Koçoğlu, burada geçen yıl 23, bu yıl da 34 sınav gerçekleştirip bine yakın işçiyi sınavdan geçirdiklerini ve bunlar arasından yaklaşık 500 işçiye mesleki yeterlilik belgesi verdiklerini bildirdi.

Koçoğlu, “Daha önce doğu Marmara, Ağrı ve Van’da başlattığımız belgelendirme çalışmalarını şimdi de Türkiye geneline taşıyacağız” dedi.

Dönüşüm ehil ellere bırakılsın

Kentsel dönüşüm kapsamında 6,5 milyon konutun dönüştürülmesinin öngörüldüğünü hatırlatan Şükrü Koçoğlu, dünyanın en büyük imar hareketi olan, yaklaşık 500milyar dolarlık bu projenin ‘ehil eller’ tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.

Koçoğlu, inşaat sektörünün ekonomiye yıllık 250milyar lira katkı sağladığını, doğrudan ya da dolaylı olarak 4 milyon kişinin istihdam edildiğini belirtirken, “Her 20 kişiden birinin çalıştığı inşaat sektöründe belgelendirme seferberliği büyük önem taşıyor” dedi.

Kaliteli iş gücü şart

Koçoğlu, inşaat sektöründe işgücünün istihdam potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirtirken, bunun yolunun ‘kaliteli iş’ten geçtiğini, bu şartın da ‘kaliteli iş gücü’y le sağlanabildiğini söyledi. Koçoğlu, “Sivil toplum kuruluşu olarak bize düşen, işçi ve ustaları daha donanımlı hale getirmektir.

İşgücünün niteliğini yükseltmek hedefine yönelik yürüttüğümüz mesleki yeterlilikler sistemi sayesinde işverenlerimiz de yeteneklerini ve nitelikleri ispatlanmış işçileri istihdam edebileceklerdir. Böylece nitelikli iş üretmeyi garanti altına alarak, gerek yurtiçinde gerek yurtdışında rekabet güçlerini arttırabileceklerdir” dedi.

(Kaynak: Bugün Gazetesi | 12.08.2013)

>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.

>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> SGK Teşvikleri (156 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.


GÜNDEM