BASINDAN YAZILAR
Sosyal Diyalog Kurmak İçin İşçi-İşveren Buluşuyor / Okan Güray Bülbül - MuhasebeTR

Sosyal Diyalog Kurmak İçin İşçi-İşveren Buluşuyor / Okan Güray Bülbül

 Hak-İş, MÜSİAD ve ÇSGB tarafından yönetilen AB tarafından ise finansmanı sağlanan projenin yeni durağı Gaziantep oldu. Proje kapsamında 400’ü aşkın işçi ve işveren diyalog geliştiriyor.

Çalışma hayatının sorunlarının çözümü açısından sosyal diyalog mekanizmalarının önemi çok büyük. Çalışma hayatının sacayaklarını oluşturan işçi, işveren ve devletin bir araya gelerek çalışma hayatının sorunlarına birlikte çözüm üretmesi gerekiyor. Türkiye’nin önde gelen işçi konfederasyonlarından HAK – İŞ ile MÜSİAD’ın birlikte yürüttüğü proje çok önemli.


SENDİKAL DİL GELİŞİYOR

Geçmişin argümanları ve stratejileri kullanılarak sendikacılık yapılması bugün mümkün değil. Çalışma hayatındaki değişimin hızı inanılmaz. Bugün ne eskisi gibi işverenlerden, ne de eskisi gibi çalışanlardan bahsetmek mümkün. Eskinin muazzam büyük fabrikaları hem işçilerin örgütlenmesini kolay kılıyordu, hem de sendikal stratejilerin daha kolay hayata geçmesini sağlıyordu. Ancak özellikle özelleştirmeler sonrası devasa kamu iktisadi teşekküllerinin özelleştirilmesi ile yalnızca kamuda örgütlenerek sendikacılık yapılması mümkün değil. Dolayısıyla sendikaların bugünün koşullarına adapte olmaları gerekiyor. Bu adaptasyon da eski bir sendikal dille mümkün değil. Sendikaların yeni bir dil üretmeleri ve bu dil üzerinden örgütlenme gerçekleştirmesi gerekiyor.


15 İLDE UYGULANIYOR

HAK-İŞ ve MÜSİAD, ÇSGB tarafından yönetilen ve AB tarafından finansmanı sağlanan 'İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması' Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilen İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri ile 31 Ocak – 01-02-03 Şubat 2017 tarihlerinde Gaziantep’te 400’ü aşkın işçi ve işverenle buluşuyor. HAK-İŞ ve MÜSİAD’ın ortak faydalanıcısı olduğu Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı - İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında yer alan 'İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi', 18 Nisan 2016'dan beri 15 ilde uygulanıyor.


Ortak proje yürütülüyor

AB ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi koordinasyonunda yürütülen, projesi kapsamındaki faaliyetler arasında yer alan 'İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri', sırasıyla, Konya, Kayseri, Sivas, Artvin, Trabzon, Antalya, Denizli, İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Bursa ve Sakarya illerinin ardından şimdi Gaziantep’te veriliyor.

(Kaynak: Akşam Gazetesi | 01.02.2017)

>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.

>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.


GÜNDEM